Vacature Dirigent voor Harmonie Sint-Gerlachus Oirsbeek

Zuid Limburg

Wie zijn wij?

Harmonie St. Gerlachus uit Oirsbeek werd in 1905 opgericht als fanfare. De vereniging is genoemd naar de Limburgse heilige kluizenaar Gerlachus van Houthem. De muzikale voorloper van de vereniging was een zangvereniging genaamd “Aurora”, die opgericht is in 1869. In 1958 werd de fanfare omgevormd tot harmonieorkest.

Door de jaren heen heeft het orkest zich muzikaal sterk ontwikkeld en bestaan we nu uit een harmonieorkest, een opleidingsorkest (’t OOG) en een instroomorkest (’t KnipOOG). De harmonie heeft een samenwerkingsverband met Stichting OpMaat, voor het faciliteren van leerlingen. Dus, of je nu al ervaren bent in de wereld van muziek of net begint, bij onze harmonie is er een plek voor iedereen, jong en oud. De harmonie is een plek van generaties die samensmelten in de liefde voor muziek. Voor de ervaren muzikanten bieden we een podium om hun passie te delen, terwijl we ook een warm welkom bieden aan degenen die hun eerste noten willen laten klinken.

Per april zijn we op zoek naar een dirigent die wil bijdragen aan de muzikale ontwikkeling van onze levendige vereniging.

Wie ben jij?

 • Je hebt een opleiding afgerond op het conservatorium richting Dirigent / Directie (HAFABRA) met aantoonbare beheersing van directietechniek, partituur- en repertoirekennis, en beheersing van techniek van het repeteren.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto en bent bereid op vrijdagen, de repetitiedag van onze harmonie, naar Oirsbeek te reizen.
 • Je bent als onze dirigent (muzikale leider) aanwezig bij de muzikale activiteiten volgens de activiteitenkalender van de harmonie.

Daarnaast:  

 • Kan je als dirigent (ook) verder kijken dan het klassieke harmonierepertoire, waarbij er geen accent ligt op concertconcoursen/-competities.
 • Ben je een verbinder en in staat om samen met de leden een uitdagend muziekrepertoire samen te stellen. Je hebt gevoel voor (muzikale) prestatie- en leeftijdsverschillen en gaat hier vervolgens op een speelse en subtiele manier mee om.
 • Ben je bereid partijen waar gewenst zelf te arrangeren (eventueel met hulp uit de vereniging). En je staat open voor een breed repertoire, waarin een mix van muziek van deze tijd met wisselende thema’s (denk aan film/musical, pop, bigband, volksmuziek, etc.) de boventoon voert.
 • Heb je een verenigingsgevoel en zoek je de verbinding op met de harmonieleden. Je bent in staat om op een gedegen manier te schakelen met het bestuur en werkgroepen, binnen de harmonie.
 • Heb je een duidelijke visie op de thema’s: Opleiden, Groei & Doorstroom. En je bent bereid mee te denken over het creëren van een beleid voor toekomstbestendige ledenwerving.
 • Sta je open- en denk je mee over samenwerkingen binnen het verenigingsleven in de regio, met het oog op het voortbestaan van de blaasmuziek in Limburg.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een passende marktconforme vergoeding, in nader overleg.
 • Gezellige muzikale vrijdagavonden, optredens, (verenigings)activiteiten en concertreizen.
 • Ruimte voor het benutten van jouw creativiteit en ambities.

Procedure

1. Solliciteren: Stuur vóór 2 maart je CV en motivatiebrief naar secretariaat@gerlachus.nl  

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Michiel Steinmetz
(1e Hoornist) via 06-41283939.

2. Gesprek: Het gesprek zal plaatsvinden met een commissie, bestaande uit een afvaardiging van de leden / bestuur. Dit gesprek zal plaatsvinden eind februari / begin maart.

3. Proefrepetitie: Deelname aan een proefrepetitie maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure en zal plaatsvinden in de maand maart.

Wij streven naar een benoeming uiterlijk eind april, als mogelijk eerder.