Get Adobe Flash player

Binnenkort

Datum Agendapunt
15-09 Processie
22-09 Concert 75 jaar bevrijding
27-09 Concertreis
27-10 Solistenconcours Opmaat

 

Gesponsord door
Centraal Zuid-Limburg

 

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Gerlachusviering 2017 anders dan anders

Zaterdag 21 januari vierde Harmonie Sint Gerlachus haar jaarlijkse patroonsfeest.
De avond startte traditiegetrouw met een H. Mis in de parochiekerk, door de Harmonie o.l.v. Louis Hensgens opgeluisterd met prachtige, sfeervolle muziek!
Tijdens deze viering werd ook het vorig jaar overleden lid van verdienste Jeu Coolen speciaal herdacht.


Tijdens de daaropvolgende feestavond voor de harmonieleden, hun partners, jeugdleden en hun ouders, de leden van verdienste en natuurlijk de onmisbare vrijwilligers werden de Hafa geslaagden gefeliciteerd met hun diploma’s en daarvoor even in het zonnetje gezet.

Voor Hafa A slaagden: Michelle Maes: dwarsfluit, Bèr Schlösser: hoorn, Roos van der Zijden: hoorn, Jesse van der Zijden: tuba en Pieter Hermans: klarinet.
Voor Hafa B slaagden: Tessa Hagedoren: alt saxofoon en Tim Offermanns: kleine trom
Voor Hafa C slaagden: Tiara van Casand: alt saxofoon en Ilse Dols: klarinet 
 
Anders dan andere jaren werd hierna gestart met het uitreiken van de insignes aan de jubilarissen. Als eerste werd de veertigjarig muzikant Jan-Willem Hermans toegesproken en kreeg hij het bondinsigne opgespeld.
 

Daarna kreeg penningmeester Wim Timmermans zijn insigne bij zijn vijfentwintigjarig lidmaatschap en werd daarna verzocht even te wachten.
Groot was de verrassing toen Loco Burgemeester Wolff op het toneel verscheen en Wim Timmermans decoreerde als Lid in de Orde van Oranje Nassau voor het vele werk dat hij voor de harmonie gedaan heeft en nog steeds doet.
Zo is hij  niet alleen penningmeester maar regelt hij ook het ophalen van het oud papier, organiseert als marktmeester de Oirsbeekse Jaarmarkt en is ook nog heel actief voor Stichting Opmaat waarbij hij de financiën onder zijn hoede heeft.
Al met al  een bijzonder verdiende onderscheiding voor zijn zeer gewaardeerde inzet voor onze harmonie!!
 

De avond werd voortgezet met een voor alle leeftijden geschikt, gezellig spel en ontbrak het traditionele hapje en drankje natuurlijk niet.
Kortom het was een bijzondere, een beetje anders dan anders, gezellige en feestelijke harmonieavond!