Opleiding

Misschien is het al bekent bij u, maar wist u dat muziek goed is voor uw hersenen? Muziek heeft namelijk de kracht om stress te verminderen. Daarnaast train je als muzikant uw hersenen effectiever te gebruiken en bent uw beter in staat creatiever te denken.

Muziek is er voor iedereen en het leuke is ook nog dat het op alle leeftijden valt te leren!
Op uw tempo leert u kennis te maken met muziek, u wordt persoonlijk gecoacht door muziek experts en krijgt de mogelijkheid om een persoonlijk instrument uit te kiezen wat het best bij u past en in de harmonie.

Muziek is goed voor het brein.

Neuropsycholoog Erik Scherder & Dick Swaab

Het unieke bij onze harmonie is dat wij geen jeugdorkest hebben maar een opleidingsorkest genaamd ‘t OOG. Hier komen alle muzikanten in opleiding samen om de eerste keer in groot gezelschap samen te spelen. Het niveau ligt dan ook lager dan bij de grote harmonie zodat iedereen op eigen tempo zich kan ontwikkelen en voor te bereiden om in de grote harmonie te spelen.

Voor de jongste nieuwe muzikale talenten hebben wij voor het opleidingsorkest nog een orkestje waar men leert spelen met andere instrumenten en leeftijdgenootjes. Dit orkestje heet ‘t Knipoog. Wanneer men er klaar voor is, stroomt men daarna door naar ‘t OOG.

Vraagt u uw af hoe het is om in een orkest te spelen of bent u nieuwsgierig wie wij zijn? Kom gerust langs één van onze repetities op vrijdag avond. ‘t OOG repeteert tussen 18.30 tot 19.30 en de grote harmonie repeteert daarna van 20.00 tot 22.00. Ook kunt u gerust een aankomend concert bijwonen wat u verder onder ‘Actueel’ in ‘Agenda’ kunt vinden. Ook staan onze aankomende concerten op onze ‘Home’-pagina weergegeven.

We kijken uit naar uw bezoek, tot dan!

Bronnen: Muziek en het brein, Muzikanten gebruiken hersenen effectiever