Jaarmarkt Oirsbeek 2024

Het is bijna weer zo ver, de Jaarmarkt in hartje Oirsbeek!

Hou een plekje vrij in de agenda want zondag 14 juli zijn wij weer terug met weer een nieuwe editie van de Jaarmarkt.

Wil je zelf met een kraampje staan? Dat kan via: http://jaarmarktoirsbeek.nl/ onder het kopje ‘informatie handelaren’

Wil jij ons steunen om onze jaarlijkse traditie voort te zetten? Ook dat kan zonder te veel moeite!

Zaterdag 13 juli v.a. 9:00 halen wij bruikbare spullen op die een tweede kans krijgen. Deze spullen verkopen wij de dag erna op de jaarmarkt. De opbrengst gaat naar onze vereniging waar wij o.a. volgend jaar weer de jaarmarkt kunnen organiseren.

Voor meer informatie over wat voor spullen een tweede kans krijgen: http://jaarmarktoirsbeek.nl/ onder het kopje ‘informatie bewoners’

Hopelijk tot dan!

Afscheidsconcert dirigent Harmonie St. Gerlachus 20 april

Op zaterdag 20 april a.s. zal Louis Hensgens, na 17 jaar, nog één keer samen met Harmonie St. Gerlachus en opleidingsorkest ‘ t OOG het podium betreden voor een spetterend afscheidsconcert, samen met Fanfare St. Barbara Brunssum.

Het zal een bijzondere avond worden waar u zeker van zult genieten! Het concert zal worden gehouden in Partycentrum De Oirsprong en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Wij hopen velen van u te mogen begroeten en wensen u alvast een heerlijke muzikale avond toe.

Bestuur, dirigent en leden

Harmonie St Gerlachus

Oirsbeek

Vacature Dirigent voor Harmonie Sint-Gerlachus Oirsbeek

Harmonie Sint-Gerlachus Oirsbeek zoekt een gepassioneerde dirigent!

Met een rijke geschiedenis en een breed scala aan muzikale mogelijkheden bieden we een unieke kans om jouw leiderschap te tonen en onze harmonie naar nieuwe hoogten te brengen. Ken jij iemand of ben jij klaar om ons te leiden in een spannende muzikale reis? Solliciteer nu vóór 24 februari 2024 en word onderdeel van ons harmonieuze team!


Meer informatie vind je op de vacaturepagina via bovenstaande knop.

Hopelijk tot snel bij harmonie St. Gerlachus!


Wijziging locatie Open Air 2023

⚠️Graag aandacht voor het volgende⚠️

Ondanks het mooie zonnetje, zoekt de harmonie de schaduw op vanmiddag met het concert. De locatie van het concert zal plaatsvinden op het pleintje in de BACHSTRAAT om 14u.

We zien jullie graag dan!

Open Air 2023

Harmonie St. Gerlachus brengt de muziek naar u toe!

Op zondag 25 juni a.s. treden Harmonie St. Gerlachus en opleidingsorkest ‘ t OOG, bij droog weer, voor u op met een buitenconcert op het pleintje in de Grachtstraat voor alle muziekliefhebbers van Oirsbeek en omstreken!
Wij beginnen het concert om 14.00 uur en wij willen u dan graag laten genieten van onze mooie en aansprekende muziek!
Wij zorgen voor banken zodat een aantal mensen ook kunnen zitten!
Wij hopen u in groten getale te mogen begroeten en wensen u een heerlijke muzikale middag toe.

Bestuur, dirigent en leden
Harmonie St Gerlachus
Oirsbeek

Gerlachusmis

Op zondag 15 januari 2023 zullen wij Harmonie St. Gerlachus te Oirsbeek de jaarlijkse Gerlachusmis opluisteren ter ere van ons patroonsfeest. U bent van harte welkom!

De mis is om 11.00 uur.

Bestuur, dirigent en leden van Harmonie St. Gerlachus

Alle goeds voor 2023 toegewenst

Het jaar 2022 is alweer bijna voorbij …en een gloednieuw jaar staat op het punt van beginnen…

Voorafgaande jaren waren nog getekend door alles wat met Corona te maken had…maar gelukkig is 2022 een jaar geworden waarin we de Corona-maatregelen ‘achter ons hebben kunnen laten’. We zijn meteen in 2022 dan ook gestart met ‘het oppakken’ van onze activiteiten als harmonie, allereerst en vooral natuurlijk met het ‘samen muziek maken’ en het voorbereiden en geven van verschillende concerten zoals bijvoorbeeld op 26 juni in Treebeek en op 3 juli met ons ‘open-air-concert’ in de tuin van de familie Wilders gelegen aan de Oppevennerweg te Oirsbeek.

Het was ook het jaar waarin het weer mogelijk was om onze altijd gezellige Jaarmarkt te organiseren. Het was inderdaad geweldig om op de 2e zondag van juli jl. zoveel mensen te mogen ontvangen tijdens de ‘Jaarmarkt’, natuurlijk ook geholpen door het prachtige zomerweer…en…na twee jaar onderbreking was het eindelijk ook weer mogelijk om het jaar feestelijk en muzikaal af te sluiten met een prachtig sfeervol kerstconcert in het `MFC De Oirsprong’.  

Onze harmonievereniging is een vereniging met tradities en met onze muziek willen we deze tradities onderhouden en voortzetten. Dat doen we al méér dan 115 jaar. Dat staat ook te lezen in het schitterende, 700 pagina’s tellende `Jubileumboek/ Kroniek van Harmonie St. Gerlachus’ dat eigenlijk in 2020 al gepubliceerd had moeten worden. Maar door alles wat met Corona te maken had is dit prachtige boek nu op 28 mei jl. tijdens een gezamenlijk concert met fanfare St. Caecilia uit Broek-Sittard feestelijk onder de aandacht gebracht en te koop aangeboden. We zetten onze meer dan 115 jaar oude muzikale traditie voort en zorgen ook in 2023 voor een mooi muzikaal harmonie-jaar. Met volle inzet zijn we hiermee bezig en publiceren onze activiteiten tijdig in het weekblad Goed Nieuws voor Oirsbeek en omstreken zodat u geen enkele activiteit van de harmonie hoeft te missen.

We danken u hartelijk voor uw, en door ons zeer gewaarde steun, in welke vorm dan ook, die u aan de harmonie in 2022 heeft gegeven.

Alle goeds voor 2023 toegewenst…maak er vooral een fijn en gezellig jaar van! 

We zien u graag terug, in goede gezondheid, in 2023 om samen met u te genieten van de muziek.

Namens de leden, dirigent en bestuur van harmonie St. Gerlachus. 

Kerstconcert 2022

De Sint is weer terug naar het warme Spanje en hier komen de kerstlampjes weer te voor schijn.

In de donkere dagen vullen wij de stiltes graag met muziek en nodigen wij jullie uit voor ons Kerstconcert 23 december. De zaal is open v.a. 19.00 in Partycentrum de Oirsprong. Vrije entree.

Komen jullie allen tesamen?

Intocht Sinterklaas Oirsbeek

Sinterklaas is veilig aangekomen voor de kerk onder muzikale begeleiding van Kon. Schutterij St. Lambertus Oirsbeek, de overbelichte Harmonie St. Gerlachus en het orgel van Sinterklaas.

Een fijn sinterklaasfeest allemaal!