Verwelkoming nieuwe dirigent

Op zaterdag 20 april 2024 heeft Louis Hensgens, na bijna 18 jaar dirigent te zijn geweest, afscheid genomen van harmonie St. Gerlachus Oirsbeek met een schitterend concert. Louis heeft met de leden en het bestuur van harmonie St. Gerlachus in deze 18 jaar een hechte en vriendschappelijke band opgebouwd. Samen hebben we prachtige muziek gemaakt, successen gevierd en een muzikale ervaring opgebouwd die blijft en we de komende jaren verder kunnen gaan uitbouwen en verfijnen. Louis…voor dit alles…bedankt!

Het afscheid van Louis betekende dat we ‘aan de slag moesten’ met het zoeken van een nieuwe dirigent. Het goede nieuws is dat we kunnen melden dat dit gelukt is en de muzikale leiding van onze harmonie met ingang van 26 april 2024 in handen is van Jacques Dubois.

Na een kort maar intensief selectietraject is Jacques door de leden gekozen als onze nieuwe dirigent. Met Jacques beschikken we, in navolging van Louis Hensgens, wederom over een musicus en dirigent met een waardevolle en brede ervaring in het (muziek)onderwijs en over een creatief bedenker van muziek en muziek-educatieprojecten.

Jacques heeft als basklarinettist en contrabasklarinettist, nationaal en internationaal, een reputatie en naam opgebouwd. Als uitvoerend musicus heeft hij in diverse orkesten gesoleerd en samengewerkt met befaamde en fameuze dirigenten. Naast zijn passie voor het uitvoeren van klarinetmuziek als musicus, hanteert Jacques al jaren de dirigeerstok en heeft hij sinds de jaren 90 bij meerdere harmonieorkesten als dirigent op ‘de bok gestaan’.

In de korte tijd dat we Jacques kennen hebben we hem al ervaren als een gedreven musicus met een eigen persoonlijke en aansprekende visie op hoe een harmonieorkest zich verder kan ontwikkelen. Zijn visie sluit goed aan bij de ambitie die ook de leden van harmonie St. Gerlachus hebben. Dat we deze match tussen orkest en nieuwe dirigent hebben kunnen maken, daar prijzen we ons gelukkig mee.

We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de samenwerking tussen Jacques en de leden van harmonie St. Gerlachus succesvol zal zijn.

We heten Jacques van harte welkom en zien uit naar een langdurige en in alle opzichten prachtige samenwerking met vele mooie, gedenkwaardige muzikale ervaringen en vooral veel plezier met het samen muziek maken.

Bestuur Harmonie St. Gerlachus

Pierre Dols

Voorzitter